Diğer / Yazılım · Nisan 24, 2021 0

SCRCPY ve AndroidStudio Mirroring hatası düzeltme.

Selamlar.

Mobil platformlarla çalışmaya başladığımdan bu yanadır Emulatör, Simulatör vs çalışma ortamları denesem dahi “en iyi emulatör kendi telefonundur” mantığıyla bir android telefonu bu iş için ayırmıştım. Bu çalışmalar esnasında internet üzerinden soracağım soruları, yada bana gelen soruları daha somutlaştırmak için çalışmanın görüntüsünü paylaşmak istediğim anlar oldu. Tabi bu fiziksel cihaz kullanmam dolayısıyla bu çok zor bir hal alıyordu.

Bu problemi çözmek için kendiside bir android emulatör  üreticisi olan Genymobile in github reposunda bulunan scrcpy uygulaması öne çıkıyor. Kurulum aşamaları kendi sayfasında detaylıca anlatılmış.

Bu program, fiziksel android telefonunuzu, bağlı olan bilgisayarınıza ekranını aktarıyor. Mirroring yapıyor. Aşağıda çalışmanın bir örneği görülmektedir.

Burada bir problem başlıyor. Eğer hem android studio (yada visual studio code) ile geliştirme yapmak için telefonunu kullanmak, hemde bu çalışmayı scrcpy ile ekrana yansıtmak istiyorsanız olmuyor. Bilgisayar ADB (Android Debug Device) isimli bir arayüzle telefona bağlanıyor. Aynı anda hem geliştirme ortamı hem scrcpy aynı ADB ile bağlanmak istediğinde birini kapatıyor. Çözümü ise ADB leri ayırmaktan geçiyor.

Bu problemi aşmak için android sdk içerisinde bulunan adb nin bir kopyasını almamız gerekiyor. İlk önce adb yi bulalım. Benim yüklemelerimde /home/…/Android/Sdk/platform-tools içerisinde. Klasör içeriği aşağıda.

Bu klasörü kopyalayıp uygun gördüğünüz yere yapıştırmak suretiyle ilk aşamayı bitirmiş oluyoruz. Kopyalamayı yaptıktan sonra

komutunu terminalden verdikten sonra android studio nun da beraber çalıştığını ve problemsiz şekilde ekranın yansıtıldığını aşağıda olduğu gibi görürüz.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Ziyaretci : 3944